Blogging by a happy boy, Niels Klintø
Header

Justitsminister Lene Espersen, hvad vil du gøre?

August 8th, 2008 | Posted by Niels Klintø in Copenhagen

I dag blev den 16-årige Rasmus Popenda ikke dømt for drab, men udelukkende fundet skyldig i vold med døden til følge, hvilket udløste 4 års fænglsen til ham.
Rasmus overfaldt og tævende ganske uprovokeret en tilfældig 48 årig mand i så kraftig en grad af offeret døde med et knust kranie – Rasmus slæbte endvidere offeret hen til en lygtepæl, så han kunne få bedre lysforhold til filmningen af den døende mand med sin mobiltelefon.

Jeg er dybt rystet over, at vi i Danmark takserer en sådan handling, der i min verden hedder drab, med kun 4 års fængsel, som sikker nedsættes pga. af god opførsel….

Lene Espersen, der er i flere sager blevet efterlyst strengere staffe, hvor du udtaler, at strafferammerne skam er blevet sat op, men at dommerne ikke anvender dem til fulde – personligt er det for mig bare detaljer…
Jeg vil bare gerne vide hvad du, vores Justitsminister, vil gøre for, at vi ikke mister tiltroen til vores retssystem, og at vi ikke nærmest animere voldpersoner til dødsvold – vi skræmmer dem i hvert tilfælde ikke med en sådan dom – Rasmus var lettet over dommen…..  det synes jeg er skræmmende!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

3 ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − 17 =